Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.

WSiP

  • Rok wydania: 2021
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze
Sugerowana cena
94,50 PLN
Nasza cena
85,90 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 63,47 zł



Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej np. pracy z ciekłym azotem.
Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.
Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.


Szczegóły

Tytuł: Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
Autor: Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302196287
Rok wydania: 2021

Recenzje