Tradycje kulinarne Szwecji

Hanami

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 16.5x23.5 cm
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
64,00 PLN
Nasza cena
50,31 PLN
Oszczędzasz 22%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 50,31 zł



Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.


Szczegóły

Tytuł: Tradycje kulinarne Szwecji
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788365520531
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 240
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami

Recenzje