Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych krajach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność wyborne nalewki owocowe.
Szczegóły
Tytuł: Cuisine Polonaise Kuchnia polska (wersja francuska)Autor: Byszewska Izabella
Wydawnictwo: PARMA PRESS
Seria: Kuchnia Polska
ISBN: 9788374191395
Tytuł oryginału: Cuisine Polonaise
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Gargas Joanna
Języki: francuski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 96
Format: 17.0x16.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.34 kg