Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych krajach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność wyborne nalewki owocowe.
Szczegóły
Tytuł: Polish Cooking Kuchnia polska (wersja angielska)Autor: Byszewska Izabella
Wydawnictwo: Parma Press
Seria: Kuchnia Polska
ISBN: 9788374191388
Tytuł oryginału: Polish Cooking
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Richards James
Języki: angielski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 96
Format: 17.0x16.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.34 kg