Sztuka fermentacji.
Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu

Kobiece

  • Rok wydania: 2022
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
79,91 PLN
Nasza cena
54,01 PLN
Oszczędzasz 33%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 46,39 zł



Nowe wydanie kulinarnego bestsellera „Sztuka fermentacji”!

Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce! Sięgając po Sztukę fermentacji, zdobędziesz rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat.

Kisić można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z historią fermentacji, przedstawia jej zalety i ogromne walory zdrowotne. Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania problemów, jakie najczęściej pojawiają się podczas fermentowania.

"Sztuka fermentacji" to również doskonały spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę miso, natto, miody pitne, wino, czy ryby! Tak naprawdę kisić możemy wszystko pod warunkiem, że wiemy, jak to robić. Nic nie będzie już trudne, jeśli sięgniemy po ten poradnik. Autor przekonuje nas, że tak naprawdę kiszenie to najlepsze wyjście, które zapewnia nam zdrowie i świetne doznania smakowe. W jasny, klarowny i rzetelny sposób przedstawia swoją wiedzę i zachęca do tego, aby zgłębiać ją dalej. Od tej pory sztuka fermentacji nie będzie już dla ciebie czarną magią, ale czymś całkowicie naturalnym.


Szczegóły

Tytuł: Sztuka fermentacji.
Podtytuł: Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
Autor: Sandor Ellix Katz
Wydawnictwo: Kobiece
ISBN: 9788367014359
Tytuł oryginału: The Art of Fermentation: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from around the
Tłumacz: Kotarski Bartłomiej
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 656
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Twarda
Redakcja: Pustuła Marta

Recenzje