Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.
Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Kraj produkcji: PL
Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Żywienie człowieka Tom 1Podtytuł: Podstawy nauki o żywieniu
Autor: Jan Gawęcki
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301221164
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 738
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 1.24 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Fizjologia żywienia
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Drzewa. Przewodnik Collinsa
Multico
Zeno Cosini
ArtRage