Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.
Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie człowieka Tom 1Podtytuł: Podstawy nauki o żywieniu
Autor: Jan Gawęcki
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301221164
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 738
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Terapia poznawczo behawioralna i zaburzenia odżywiania
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Kreatywna fotografia bez tajemnic
Galaktyka
Hiszpański 365 na każdy dzień. Poziom A2-B1+
Preston Publishing
Hiszpański Mów śmiało!
Edgard
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne Tom 3
Wydawnictwo Naukowe PWN