Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek ? kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.
Szczegóły
Tytuł: Tradycje kulinarne NorwegiiAutor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788365520845
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 240
Format: 16.5x24.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tradycje kulinarne Japonii
Hanami
Tradycje kulinarne Finlandii
Hanami
Tradycje kulinarne Szwecji
Hanami