Kompendium wiedzy na temat diety w niewydolności serca, którego celem jest dostarczenie rzetelnych informacji i praktycznych porad dotyczących diety, która stanowi element leczenia tej choroby. Publikacja pozwoli zrozumieć, jakie zmiany w sposobie odżywienia są niezbędne oraz jakie korzyści zdrowotne może to przynieść. Znajdują się tutaj jasno sformułowane wytyczne dotyczące różnych aspektów odżywiania, takich jak ograniczenie sodu, kontrola płynów, odpowiedni poziom białka i wybór odpowiednich tłuszczów. Czytelnik znajdzie tu również listę produktów, które warto włączyć do codziennego jadłospisu, tak aby wspomóc funkcjonowanie serca oraz poprawić samopoczucie. Książka zawiera przepisy na pyszne i zdrowe potrawy, które pozwolą cieszyć się jedzeniem.
Szczegóły
Tytuł: Dieta niewydolności sercaPodtytuł: Poradnik dla pacjentów
Autor: Adrian Kwaśny, Michał Czapla
Wydawnictwo: PZWL
ISBN: 9788301232207
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 150
Format: 16.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
175 dań do pudełka
Dieta z niskim indeksem glikemicznym
Dieta z niskim indeksem glikemicznym
Ringier Axel Springer Polska
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe
PZWL Wydawnictwo Lekarskie