Barbara i Piotr Adamczewscy, jedyne w Polsce małżeństwo kulinarnych krytyków i praktyków objechali w ostatnich latach całą Europę. Jadali w wytwornych restauracjach i ulicznych garkuchniach, próbowali potraw luksusowych i jadła prostych ludzi. Odwiedzali bazary, targowiska, porty rybackie, winnice, serowarnie, młyny, piekarnie i miodosytnie a wszystko po to, by poznać zapach i smak Starego Kontynentu.
A na podstawie zebranych doświadczeń napisali książkę. Wędrówka po stołach Europy jest wyprawą przez najlepsze przepisy, przez historię kuchni, wreszcie przez związki literatury i podniebienia. Wszystkie prezentowane przepisy zostały przez Autorów sprawdzone i opatrzone stemplem: ugotowano, spróbowano - można polecić innym.
W książce znaleźć można kuchnie następujących krajów: Anglia, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Litwa, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Rosja, Szkocja, Szwecja, Węgry, Włochy.
Dodatkowo zamieszczono spis restauracji w całej Europie, odwiedzonych i szczególnie polecanych przez Autorów.
Szczegóły
Tytuł: Wędrówka po stołach EuropyAutor: Adamczewska Barbara, Adamczewski Piotr
Wydawnictwo: Nowy Świat
ISBN: 9788373863262
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 208
Format: 18.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.87 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Potrawy z makaronu
Olesiejuk
Kuchnia turecka
Olesiejuk
Słownik obrazkowy Polski Niemiecki
LektorKlett
Rekin z parku Yoyogi
W.A.B.
Szkice portugalskie
Fundacja Zeszytów Literackich