Domowe wędzenie żywności

RM

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 16.5 x 23.5 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
poniedziałek (2024-05-20)
Sugerowana cena
45,00 PLN
Nasza cena
36,23 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 30,05 zł



Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!

Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.

W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.

Szczegóły

Tytuł: Domowe wędzenie żywności
Autor: Anderson Warren B.
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381513746
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 256
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: Miękka

Recenzje