Emi Kazuko mieszka w Londynie i jest czołową japońską pisarką oraz dziennikarką zajmującą się tematyką kulinarną. Ukazało się osiem książek jej autorstwa, w tym: The Little Japanese Cookbook, Street Café Japan, światowy bestseller Easy Sushi oraz Japanese Food and Cooking, za którą w 2001 r. otrzymała prestiżową nagrodę World Asian Cookbook Award przyznawaną w konkursie Gourmand World Cookbook Awards. Jest także autorką Masterclass in Japanese Cooking. Brała udział w programach emitowanych przez BBC Radio. Pracuje jako konsultantka dla jednego z największych brytyjskich supermarketów. Jest członkinią Guild of Food Writers oraz Society of Authors w Wielkiej Brytanii.
Pięknie zilustrowane przepisy, które sprawią, że przygotowywanie sushi w domu stanie się łatwe i przyjemne. Wykorzystane w książce produkty składają się na pyszne dania, odpowiednie na każdą okazję, od pikniku po wytworne przyjęcie.
Pięknie zilustrowane przepisy, które sprawią, że przygotowywanie sushi w domu stanie się łatwe i przyjemne. Wykorzystane w książce produkty składają się na pyszne dania, odpowiednie na każdą okazję, od pikniku po wytworne przyjęcie.
Szczegóły
Tytuł: SushiPodtytuł: Od tęczowych roladek do sashimi ze smażonej ryby
Autor: Emi Kazuko
Wydawnictwo: Muza
ISBN: 9788377580424
Tytuł oryginału: New Sushi
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 64
Format: 19.0x22.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.2 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sushi
RM
Ryby i owoce morza
Olesiejuk
Ryby i owoce morza. Szybko i smacznie
Olesiejuk
Imprezowe bufety. 1001 przepisów
Olesiejuk
Ryby i owoce morza. Z kuchennej półeczki
Olesiejuk
Sushi Szybko i smacznie
Olesiejuk
Sushi Szybko i smacznie
Olesiejuk
Krewetki Szybko i smacznie
Olesiejuk
Przekąski. 30 smakowitych przepisów
Olesiejuk