Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywieniem ludzi zdrowych, profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania. W publikacji: - fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych - zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych - leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów - profilaktyka i leczenie otyłości - ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające - tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści
Szczegóły
Tytuł: Podstawy żywienia i dietoterapiaAutor: Nancy J. Peckenpaugh
Wydawnictwo: Urban & Partner
ISBN: 9788376093611
Tytuł oryginału: Nutrition Essentials and Diet therapy
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Bawa Sa'eed, Gajewska Danuta, Gromadzka-Ostrowska Joanna
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 673
Format: 18.5x26.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 1.738 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Żywienie a uroda
Astrum
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
C# Programowanie
Helion
Dietoterapia
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
PZWL Wydawnictwo Lekarskie