Mapa drogowa kucharskich działań!
Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku.
Ponadto czytelnik znajdzie w książce:
- listę podstawowych przyborów,
- elementarz stylów krojenia,
- trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty, obieranie kurczaka z kości i skóry, przygotowywanie domowego makaronu,
- indeksy narzędzi i technik kucharskich,
- tabele przeliczników miar oraz temperatury przygotowania mięsa.
Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku.
Ponadto czytelnik znajdzie w książce:
- listę podstawowych przyborów,
- elementarz stylów krojenia,
- trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty, obieranie kurczaka z kości i skóry, przygotowywanie domowego makaronu,
- indeksy narzędzi i technik kucharskich,
- tabele przeliczników miar oraz temperatury przygotowania mięsa.
Szczegóły
Tytuł: Domowe gotowanie Techniki i narzędziaAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788376703312
Tłumacz: Jędrzejczak Maria
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 368
Format: 19.8x25.8cm
Oprawa: Skórzana
Waga: 1.5 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Elementarz gotowania
Ad Oculos
365 obiadów na polskim stole
Publicat
Zdrowa kuchnia prosto z targu
Buchmann
Polskie pyszności
Szybko, łatwo, tanio
Szybko, łatwo, tanio
Prószyński i S-ka