Coraz częściej szukamy zdrowej alternatywy dla powszechnie oferowanych produktów spożywczych. Często kupujemy w punktach ze zdrową żywnością lub na targu. Rozglądamy się za produktami dobrymi, bez konserwantów, zawierających wartości odżywcze i smak. Z coraz większą chęcią podejmujemy się również domowej produkcji pieczywa, wędlin, dżemów czy masła i serów.
Trudno bowiem o większą satysfakcję niż pojawiające się na stole aromatyczne i przede wszystkim zdrowe potrawy przygotowane przez nas samych.
Zgromadzone w książce informacje zaznajomią Czytelnika z zasadami odpowiedniego doboru surowca i różnorodnymi sposobami ich obróbki. Nagrodą za cierpliwość i włożony trud z pewnością będzie niezwykły zapach i smak przygotowywanych posiłków.
Szczegóły
Tytuł: Wielka księga domowych wyrobówWydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788363559274
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 368
Format: 23.5x30.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.98 kg