Sushi to coś więcej niż surowa ryba połączona z ryżem. Jest to jeden z najbardziej eleganckich i stylowych elementów japońskiej sztuki kulinarnej. Ryż można tu wykorzystać na wiele sposobów, komponując go z surową gotowana i smażoną rybą, mięsem, jajkami, serem i wszelkiego rodzaju warzywami. Sushi ma zadowalać nie tylko podniebienie, ale i cieszyć oko smakosza, a wygląd potrawy jest w kuchni japońskiej równie ważny, jak jej smak. Warto nauczyć się przygotowywania różnych rodzajów sushi, aby móc wyczarować wspaniałe dania na każda okazję i zaimponować gościom oraz domownikom kunsztem i fantazją kulinarną, czerpiąc z niezwykłego zbioru przypisów przedstawionych w tej książce.
Szczegóły
Tytuł: Sushi. Ponad 100 wspaniałych przepisówAutor: Terry Jeavons
Wydawnictwo: Parragon
ISBN: 9781407552682
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 240
Format: 12x15 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.362 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sushi
RM
PRL Jak cudnie się żyło
Publicat
Kuchnia japońska
Astrum
Tytus Superkolekcja Tom 1-25
Pakiet
Pakiet
Prószyński i S-ka
Sushi
SBM
Sushi Szybko i smacznie
Olesiejuk