Wekowanie, zamrażanie, suszenie, robienie solanek i przechowywanie w piwnicy owoców, ziół i warzyw
Ciesz się owocami i warzywami zachowującymi świeżość przez cały rok
Nie musisz mieć wiele czasu i lat doświadczeń za sobą, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie. Jasne i proste instrukcje dadzą Ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w solankach wszystkie skarby, jakie oferuje nam natura.
Zetrzyj i zamroź nadmiar cukinii idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu warzywnym skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok, lub też mieć świetny podarunek.
Rady i przepisy zawarte w tej książce pozwolą Ci odżywiać się przez cały rok zdrowymi lokalnymi produktami lub samodzielnie wyhodowanymi we własnym ogrodzie.
Szczegóły
Tytuł: Domowe konserwowanie żywnościAutor: Janet Chadwick
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377731406
Tłumacz: Kowalczyk Marcin
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 216
Format: 16.5x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.41 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Domowe suszenie żywności
Wydawnictwo RM
Kuchnia mazurska
Dragon
Przepisy wegetariańskie dla początkujących
Źródła Życia
Dobble (20640)
Wiek: 6+
Wiek: 6+
Rebel
Smacznie bez glutenu
Buchmann
Odkrywamy nasiona chia
Źródła Życia
Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon
AWM Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski