Książka napisana przez kucharza Jakuba Kuronia (syna Macieja Kuronia) to zbiór anegdot i opowieści na temat członków jego rodziny i źródeł inspiracji kulinarnych Kuroniów. Autor pisze o przekazywanej z pokolenia na pokolenie tradycji kulinarnej, która ukształtowała pokolenia Kuroniów i Liszkiewiczów, a którą sam jako kucharz odnajduje w gotowaniu. Każdemu rozdziałowi towarzyszy dwanaście przepisów – sześć skojarzonych z bohaterem lub bohaterami danego rozdziału i sześć proponowanych przez Jakuba Kuronia alternatywnych wersji tych dań. Charakter potraw oddaje w dużym stopniu charakter samych postaci. Wszystko to sprawia, że nie jest to typowa książka kucharska.
Szczegóły
Tytuł: Kuroniowie przy stoleAutor: Jakub Kuroń
Wydawnictwo: Czarna Owca
Kod paskowy: 9788375547887
ISBN: 978-83-7554-788-7
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 200
Format: 190 x 245 mm
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Smaki Dzień Dobry TVN
G+J Gruner+Jahr Polska
365 obiadów na polskim stole
Publicat
Polska kuchnia myśliwska
Publicat
Pyszne 25. Do 25 minut, do 25 złotych
Znak Literanova
Jamie's Ministry of Food
Michael Joseph
Życie codzienne arystokracji
Dom Wydawniczy PWN
Smoleńsk
Wielka Litera