W książce szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie tabelarycznym.
Liczne rysunki i fotografie zamieszczone w atlasie znacznie ułatwiają przyswojenie materiału teoretycznego i są dodatkowym źródłem wiedzy o prezentowanych elementach mięsa.
Książka jest cenną pomocą w nauce zawodu dla uczniów szkół ponadpodstawowych, zawodowych i średnich o profilu przetwórstwo mięsa, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej zakładów przetwórstwa mięsa.
Szczegóły
Tytuł: Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnychAutor: Adam Olszewski
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788363623111
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 208
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.38 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dekorowanie potraw
Buchmann
Atlas rozbioru tuszek drobiowych
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Wielki atlas świata
Dragon