Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne Góralu, czy ci nie żal. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się męczyć, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania pańskie bardziej współczesne, urozmaicone miejskimi nowinkami. Okrasiła to jak na dobrą gaździnę przystało nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia góralskaPodtytuł: Potrawy tradycyjne
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawnictwo: Astrum
Seria: Kuchnia i diety
ISBN: 9788372777072
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 266
Format: 14.6x20.4
Oprawa: Miękka
Waga: 0.335 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zapraszam do stołu Kuchnia Jerzego Knappe
Literackie
Dania jednogarnkowe
Publicat
Pink Floyd Prędzej świnie zaczną latać
SQN - Sine Qua Non
Ziarna dają siłę
Buchmann
Polska kuchnia regionalna
Olesiejuk