Pracownia gastronomiczna. Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja T.6. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalne
WSiP
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).
Publikacja składa się przede wszystkim z kart pracy zawierających ćwiczenia praktyczne. Każdy rozdział opatrzono krótkim wprowadzeniem, przypominającym podstawowe wiadomości. Książka skłania ucznia do krytycznej oceny własnych kompetencji. Kładzie duży nacisk na sprawną pracę zarówno w parach, jak i w grupach. Stanowi cenną pomoc dla nauczyciela w trakcie prowadzenia zajęć, a uczniowi pozwala usystematyzować wiedzę i sprawdzić umiejętność wykorzystywania informacji teoretycznych w praktyce.
Publikacja składa się przede wszystkim z kart pracy zawierających ćwiczenia praktyczne. Każdy rozdział opatrzono krótkim wprowadzeniem, przypominającym podstawowe wiadomości. Książka skłania ucznia do krytycznej oceny własnych kompetencji. Kładzie duży nacisk na sprawną pracę zarówno w parach, jak i w grupach. Stanowi cenną pomoc dla nauczyciela w trakcie prowadzenia zajęć, a uczniowi pozwala usystematyzować wiedzę i sprawdzić umiejętność wykorzystywania informacji teoretycznych w praktyce.
Szczegóły
Tytuł: Pracownia gastronomiczna. Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja T.6. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalneAutor: Anna Kmiołek-Gizara
Wydawnictwo: WSiP
Seria: Praktyczna nauka zawodu
ISBN: 9788302149757
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 248
Format: 20.5 x 28.5 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.6 kg