Niepowtarzalny urok świąt Bożego Narodzenia
Kolacja wigilijna, świąteczny obiad, sylwestrowy wieczór mają swoje prawa w kulinarnej tradycji Polaków. Smaczne, wykwintne, bogato doprawiane potrawy są niestety ciężkostrawne, kaloryczne i podstępnie zrażają nas do tego, aby gościć się za stołem.
Czy można więc ucztować bez stresu, że przybierzemy na wadze
Oczywiście, że można! Przekonuje nas o tym Autorka, podając rewelacyjne przepisy na znane nam świąteczne dania we włoskim wydaniu.
Alina Suder, dietetyk, trener personalny, popularyzatorka zdrowej kuchni śródziemnomorskiej, przybliża włoski styl żywienia, dopasowując go do kulinarnego gustu Polaków. W autorskich programach telewizyjnych (KucinAlina TVP Polonia),
w książkach (m.in. Jak jeść i żyć, by młodym być) i licznych artykułach
przekonuje nas do walorów dań opartych na trzech regułach:
kolorowe warzywa i owoce, świeże i sezonowe produkty oraz surowe tłuszcze.
Wykorzystanie tych trzech zasad w gotowaniu pomoże nam tworzyć
wartościowe, smaczne i lekkie potrawy.
Szczegóły
Tytuł: Potrawy świąteczneAutor: Alina Suder
Wydawnictwo: AWM Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski
ISBN: 9788380360549
Język oryginału: polski
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 104
Format: 16.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.275 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
365 obiadów na polskim stole
Publicat
Potrawy z ryb
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Literat
Wielkanocne potrawy
Olesiejuk
NAJLEPSZE PRZEPISY NA DANIA ZE SCHABU I GOLONKI
Prószyński i S-ka
Tarty tortille i pizze
Buchmann