W Hiszpanii tradycje kulinarne przekazywane kolejnym pokoleniom to podstawa życia społeczności lokalnych. Każda bodega (restauracja) ma swoje własne przepisy na tapas. To coś więcej niż tylko pobudzające apetyt zakąski: te małe dania są nieodzowną częścią iberyjskiej kuchni. Rozkoszowanie się nimi z lampką dobrego wina (txikiteo) w dłoni to swego rodzaju rytuał. Na 192 stronach tej książki sławy iberyjskiej kuchni dzielą się swoimi najlepszymi przepisami, okraszonymi regionalnymi anegdotami i ciekawostkami.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia hiszpańskaPodtytuł: tradycyjna i nowoczesna kuchnia hiszpańska
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327409119
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 192
Format: 22.5x29.5cm
Oprawa: Twarda z obwolutą
Waga: 1.082 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Włoska kuchnia na polskim stole
Publicat
Kuchnia włoska
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Arystoteles
Busem przez świat
Ameryka za 8 dolarów
Ameryka za 8 dolarów
SQN - Sine Qua Non
Szarlotki
70 wyjątkowych przepisów
70 wyjątkowych przepisów
Buchmann
Kuchnia śródziemnomorska
Buchmann