Smaki kuchni francuskiej to poradnik kulinarny, który pozwala zasmakować w samodzielnie przyrządzonychm specjałach rodem znad Loary. Książka zawiera: krótką charakterystykę francuskiego stylu jedzenia minisłownik określeń związanych z przygotowywaniem potraw listę dań najpopularniejszych w różnych zakątkach Francji 83 przepisy: - układ wg regionów (smaki Prowansji, Owernii, Akwitanii, Doliny Loary, Burgundii, Bretanii, Normandii, Lotaryngii, Alzacji) przystępny opis sposobu wykonania alfabetyczny indeks przepisów.
Szczegóły
Tytuł: Smaki kuchni francuskiejAutor: Maria Romanowska, Sylwia Stadnik
Wydawnictwo: Ex Libris
ISBN: 9788389913722
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 112
Format: 12x22 cm
Oprawa: broszurowa
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dania z Prowansji
Artvitae
Powrót na oliwkową farmę
Literackie
Moja mała francuska kuchnia
Albatros
Sztuka jedzenia po francusku
O gotowaniu i miłości w Paryżu
O gotowaniu i miłości w Paryżu
Black Publishing