Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB

Format-AB

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 16,5x23,5x0,9 cm
  • Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
51,70 PLN
Nasza cena
42,44 PLN
Oszczędzasz 18%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:
Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
2. Organizowanie produkcji gastronomicznej
Uczeń:
1) przestrzega zasad planowania produkcji potraw i napojów;
2) planuje produkcję potraw i napojów;
3) kontroluje procesy produkcji potraw i napojów;
4) ocenia jakość sporządzonych potraw i napojów;
5) rozróżnia rodzaje kart menu;
6) opracowuje karty menu zawierające informacje dotyczące wartości odżywczej potraw;
7) oblicza zapotrzebowanie na surowce i półprodukty;
8) sporządza kalkulację cen potraw i napojów;
9) opracowuje receptury gastronomiczne;
10) korzysta ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania i rozliczania produkcji gastronomicznej.


Szczegóły

Tytuł: Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII FORMAT-AB
Autor: Joanna Ozdarska
Wydawnictwo: Format-AB
Seria: Żywienie i usługi gastronomiczne
ISBN: 9788389184788
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 252
Format: 16,5x23,5x0,9 cm
Oprawa: broszurowa

Recenzje