Fermentacja ? gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami ? dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami.
Dzięki tej książce poznasz również:
? podstawy procesów fermentacji,
? rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni,
? problemy, jakie możesz napotkać,
? przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet? desery!
Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
Szczegóły
Tytuł: Fermentacja warzywPodtytuł: Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół
Autor: Kirsten Shockey, Christopher Shockey
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365601209
Tytuł oryginału: Fermented Vegetables: Creative Recipes for Fermenting 64 Vegetables & Herbs in Krauts, Kimchis, Brin
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Kotarski Bartłomiej
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 368
Format: 22.0x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.998 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
I nie było już nikogo
Dolnośląskie
Kiszonki i fermentacje
Pascal
Napór. Głębia. Tom 3
Fabryka Słów
Morderczyni
Filia
Nie pozwól mu odejść
Słowne (dawniej Burda Książki)