Fermentacja warzyw
Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół

Vivante

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 22.0x22.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
45,67 PLN
Oszczędzasz 24%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Fermentacja ? gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami ? dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami. Dzięki tej książce poznasz również: ? podstawy procesów fermentacji, ? rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni, ? problemy, jakie możesz napotkać, ? przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet? desery! Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!

Szczegóły

Tytuł: Fermentacja warzyw
Podtytuł: Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół
Autor: Kirsten Shockey, Christopher Shockey
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365601209
Tytuł oryginału: Fermented Vegetables: Creative Recipes for Fermenting 64 Vegetables & Herbs in Krauts, Kimchis, Brin
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Kotarski Bartłomiej
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 368
Format: 22.0x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.998 kg

Recenzje