Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

PZWL Wydawnictwo Lekarskie

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
179,00 PLN
Nasza cena
171,18 PLN
Oszczędzasz 5%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.
Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

Szczegóły

Tytuł: Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Autor: Henryk Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320036039
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 468
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.745 kg

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: