Normy żywienia człowieka
Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym. Podejmują również tematykę związaną z suplementami diety, żywnością wzbogacaną i genetycznie zmodyfikowaną. Wartość publikacji podnoszą liczne tabele ułatwiające szybkie odszukanie żądanych wartości.
Szczegóły
Tytuł: Normy żywienia człowiekaPodtytuł: Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 978832003421910
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 464
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.65 kg
Redakcja: Jarosz Mirosław, Bułhak-Jachymczyk Barbara
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2
Wydawnictwo Naukowe PWN
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Podstawy fizjologii człowieka
Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu