Przekonaj się, że ryby lub wędliny z przydomowej wędzarni są nie lada specjałem, a samo wędzenie to przyjemny sposób spędzania wolnego czasu.
Z niniejszej publikacji dowiesz się, jak zbudować prostą wędzarnię z beczki, przygotować produkty do wędzenia, wreszcie jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności.
Znajdziesz tu przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy oraz ryby m.in. baleron, polędwicę, szynkę, golonkę, półgęski, łososia, karpia i pstrąga a także receptury na dania z wędzonek lub z ich dodatkiem.
Z niniejszej publikacji dowiesz się, jak zbudować prostą wędzarnię z beczki, przygotować produkty do wędzenia, wreszcie jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności.
Znajdziesz tu przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy oraz ryby m.in. baleron, polędwicę, szynkę, golonkę, półgęski, łososia, karpia i pstrąga a także receptury na dania z wędzonek lub z ich dodatkiem.
Szczegóły
Tytuł: Szkoła wędzeniaAutor: Prokopczuk Zbigniew
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071281
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 128
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.33 kg