Sałatki polskie
We współczesnej kuchni nie sposób pominąć obecności sałatek przy każdym niemal posiłku. Bywają podawane jako dodatek do obiadów, przekąski, desery lub nawet jako dania główne – są łatwe i szybkie w przygotowaniu, pozwalają kucharzowi na nieograniczoną inwencję, ale przede wszystkim mają dużo witamin, i niewiele tłuszczu. Niniejsza książka kucharska zawiera przepisy ułożone według podstawowego składnika. Czytelnik znajdzie tu ciekawe propozycje przygotowania sałatek z z sera twarogowego, z grzybów, z ziemniaków, z ryb, z mięs, a także z owoców.
Gotowanie na parze
Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metoda przyrządzania posiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości. Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.
Szczegóły
Tytuł: Sałatki polskie + Gotowanie na parzeAutor: Mirek Drewniak
Wydawnictwo: Troy
ISBN: 9788363559632
Rok wydania: 2012
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Gotowanie na parze
Dragon
Interpunkcja na szóstkę
Skrzat
Każdy może gotować
Insignis
Przyprawy i zioła
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Literat
1001 szlaczków na różne tematy
Harmonia
Łatwe zupy
Świat Książki
Najlepsze przepisy na sałatki surówki
Prószyński i S-ka