- aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej- praktyczne zastosowanie emulgatoró w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji soków i napojów oraz żywności niskotłuszczowej
Szczegóły
Tytuł: EmulgatoryAutor: Clyde E. Stauffer
Wydawnictwo: WNT
Kod paskowy: 9788320426618
ISBN: 8320426618
Tytuł oryginału: EMULSIFIERS
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Emilia Barbara Cybulska
Języki: polski
Rok wydania: 2001
Ilość stron: 182
Format: 19.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.379 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Podstawy technologii betonowego budownictwa monolitycznego
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu
Wydawnictwo Naukowe PWN
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Anatomia człowieka
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Statki
(00065)
Bitwa morska
Bitwa morska
Granna
Technologia chemiczna Ćwiczenia rachunkowe
Wydawnictwo Naukowe PWN
Ćwiczenia rachunkowe z chemii analitycznej
Wydawnictwo Naukowe PWN