Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.
W książce zawarto:
Kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady.
Rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory.
Przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek.
Propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.
Szczegóły
Tytuł: Domowe przetworyPodtytuł: Dżemy, galaretki, marmolady
Autor: Walter Trausner
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377732762
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 152
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dania z wołowiny. W kuchni
Olesiejuk
Grill
wieprzowina, wołowina, cielęcina, warzywa
wieprzowina, wołowina, cielęcina, warzywa
Arystoteles
Grill
drób, warzywa , ryby, owoce morza
drób, warzywa , ryby, owoce morza
Arystoteles
Stuart Malutki
Literackie
Czao-Ra. Opowieść północna
Zysk i S-ka
Ptaki
Do rysowania, gryzmolenia i kolorowania
Do rysowania, gryzmolenia i kolorowania
Dwie Siostry
Chleb domowa piekarnia
Pascal