Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków. Ponad 100 zdjęć oraz: informacje na temat urządzeń i dodatków, dokładne wskazówki i rady profesjonalisty, wypróbowane przepisy oparte na naturalnych składnikach, porady pozwalające unikać błędów. Prezentacja na CD Domowy wyrób kiełbas.
Szczegóły
Tytuł: Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin + CDAutor: Bernhard Gahm
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379930067
Tytuł oryginału: Fleisch pokeln und rauchern
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Mac Renata
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 128
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.472 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Multico
Wędliny domowe
Słowne (dawniej Burda Książki)