Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia
Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów
Format-AB

Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego oraz z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady dobrych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów.
Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą też stać się inspiracją do opracowania własnych ćwiczeń.
Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.
Szczegóły
Tytuł: Towaroznawstwo i przechowywanie żywności ĆwiczeniaPodtytuł: Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów
Autor: Joanna Ewa Kowalska
Wydawnictwo: Format-AB
ISBN: 9788389184658
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: ćwiczenia
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 178
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.295 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Tabele składu i wartości odżywczej żywności
PZWL Wydawnictwo Lekarskie