Jarmuż, czosnek, natka pietruszki, orzechy włoskie, kasza jaglana, żurawina… Co te pokarmy mają wspólnego? Wszystkie należą do superfood – superżywności. Terminem tym określa się produkty zawierające wyjątkowo cenne dla organizmu składniki, takie jak witaminy, minerały, kwasy omega-3… Oczywiście muszą być one naturalne i nieprzetworzone.
W książce Superfood znajdziemy przepisy na takie właśnie potrawy – pyszne, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie bogate w składniki odżywcze, które przygotujemy z powszechnie dostępnych produktów. Krótko mówiąc – superżywność! Każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno weganie i wegetarianie , jak i miłośnicy mięsa, ryb i słodyczy.
Smacznego!
Szczegóły
Tytuł: SuperfoodAutor: Damian Kordas
Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Książki)
ISBN: 9788380532410
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 220
Format: 17.0x22.5cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.574 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Smacznie bez glutenu
Buchmann
Mikołaj Rey i Janina Molek. 40 przepisów Królowej Fasoli
Editions Spotkania
Bez cukru #kasiuniagotuje
Edipresse Polska
Para w kuchni
Zwierciadło