Książka jest swego rodzaju kursem kulinarnym. Zawiera ponad 500 zdjęć, na których krok po kroku przedstawiono najlepsze przepisy kuchni lekkostrawnej. Przepisy opatrzono też fotograficzną mapą składników. W poradniku znajdziemy podstawowe techniki przygotowania sosów, przekąsek, pierwszych i drugich dań oraz deserów. Wszystkie potrawy wykonano w wersji light. Oprócz tradycyjnych potraw w odchudzonej postaci książka zawiera również przepisy na oryginalne i kreatywne dania bogate w smaki. Odbiorcy - osoby, które uwielbiają smacznie i lekko jeść - wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych potraw lekkostrawnych.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - zawiera techniki wykonania sosów, przekąsek, pierwszych i drugich dań oraz deserów w wersji light - a także przybliża krok po kroku sposób wykonania różnego rodzaju wyśmienitych oryginalnych dań lekkostrawnych - zawarte w książce przepisy opatrzono fotograficznymi mapami składników - wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane w redakcyjnej kuchni i opatrzone zdjęciami
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - zawiera techniki wykonania sosów, przekąsek, pierwszych i drugich dań oraz deserów w wersji light - a także przybliża krok po kroku sposób wykonania różnego rodzaju wyśmienitych oryginalnych dań lekkostrawnych - zawarte w książce przepisy opatrzono fotograficznymi mapami składników - wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane w redakcyjnej kuchni i opatrzone zdjęciami
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia lekkostrawnaPodtytuł: Najlepsze przepisy na przekąski dania i desery w wersji light
Autor: Barbara Toselli
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788379718030
Tytuł oryginału: Cucina leggera
Język oryginału: włoski
Tłumacz: Kozak Krystyna
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 224
Format: 19.5x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.722 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Lunchbox na każdy dzień. FIT BENTO
Znak Horyzont