Opowieść kulinarna zwyciężczyni dziewiątej edycji programu MasterChef.
Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie – Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu.
Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po egzotyczne produkty, aby stworzyć potrawę doskonałą. Wystarczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki. Przepisy są nieskomplikowane, a składniki łatwo dostępne. Ola wiele tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą. Warto spróbować tej wersji kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najpiękniejszych regionów naszego kraju.
Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie – Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu.
Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po egzotyczne produkty, aby stworzyć potrawę doskonałą. Wystarczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki. Przepisy są nieskomplikowane, a składniki łatwo dostępne. Ola wiele tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą. Warto spróbować tej wersji kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najpiękniejszych regionów naszego kraju.
Szczegóły
Tytuł: Po pierwsze tradycjaPodtytuł: Książka zwyciężczyni programu MasterChef
Autor: Aleksandra Juszkiewicz
Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Książki)
Kod paskowy: 9788380537996
ISBN: 978-83-8053-799-6
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 200
Format: 20,4 x 26 cm
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Chleb domowa piekarnia
Pascal
Jadłonomia po polsku
Marginesy
Stambuł do zjedzenia
Buchmann
Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki
Znak JednymSłowem
Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata
Znak JednymSłowem
Kuchnie świata.
W wersji KETO
W wersji KETO
Zwierciadło