Po pierwsze tradycja
Książka zwyciężczyni programu MasterChef

Słowne (dawniej Burda Książki)

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 20,4 x 26 cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
41,04 PLN
Oszczędzasz 32%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Opowieść kulinarna zwyciężczyni dziewiątej edycji programu MasterChef.

Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie – Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu.

Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po egzotyczne produkty, aby stworzyć potrawę doskonałą. Wystarczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki. Przepisy są nieskomplikowane, a składniki łatwo dostępne. Ola wiele tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą. Warto spróbować tej wersji kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najpiękniejszych regionów naszego kraju.

Szczegóły

Tytuł: Po pierwsze tradycja
Podtytuł: Książka zwyciężczyni programu MasterChef
Autor: Aleksandra Juszkiewicz
Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Książki)
Kod paskowy: 9788380537996
ISBN: 978-83-8053-799-6
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 200
Format: 20,4 x 26 cm
Oprawa: twarda

Recenzje