Drób czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka indyka gęsi i kaczki

Multico

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 24.5x22.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
42,00 PLN
Nasza cena
27,12 PLN
Oszczędzasz 36%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. ?Drób? to ósmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: * co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso, * czym się różni drób faszerowany od nadziewanego, * po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem, * skąd pochodzą kotlety Pożarskiego, * jak usunąć kości z kaczki.

Szczegóły

Tytuł: Drób czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka indyka gęsi i kaczki
Autor: Hanna Szymanderska
Wydawnictwo: Multico
Seria: KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ
ISBN: 9788370738716
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 116
Format: 24.5x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.75 kg

Recenzje