Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
Ryby to dziesiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* w czym najlepiej marynować ryby,
* jak przygotować ryby morskie, aby były nie tylko smaczne, ale też aromatyczne,
* dlaczego najlepiej kupować żywe raki oraz jak je oczyścić i ugotować,
* po czym poznać, że ostryga jest świeża,
* jak kroi się homara.
W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
Ryby to dziesiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* w czym najlepiej marynować ryby,
* jak przygotować ryby morskie, aby były nie tylko smaczne, ale też aromatyczne,
* dlaczego najlepiej kupować żywe raki oraz jak je oczyścić i ugotować,
* po czym poznać, że ostryga jest świeża,
* jak kroi się homara.
Szczegóły
Tytuł: Ryby słodko- i słonowodne, owoce morza i ślimakiAutor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Multico
Seria: Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
ISBN: 9788370738693
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 120
Format: 24.5x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.76 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Polska Wigilia
Muza
Opowieści z Narnii Tom 1-7.
Pakiet
Pakiet
Media Rodzina
Kuchnia polska Potrawy regionalne
Świat Książki