Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika

Multico

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 24.5x22.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
42,00 PLN
Nasza cena
25,73 PLN



Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

Mięso to siódmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne,
* skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny,
* czym się różnią filety od kotletów,
* jakie mięso jest najlepsze na pieczeń,
* jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań.

Szczegóły

Tytuł: Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika
Autor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Multico
Seria: KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ
ISBN: 9788370738709
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 124
Format: 24.5x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.78 kg

Recenzje