Owoce morza i ryby

Muza

  • Rok wydania: 2001
  • Format: 22.0x30.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
100,00 PLN
Nasza cena
68,73 PLN



Jadalne zwierzęta morskie były od niepamiętnych czasów były elementem naszego jadłospisu, ale dopiero od niedawna możemy delektować się skarbami morza najwyższej jakości również z dala od wybrzeży morskich. I wszyscy dietetycy, kucharze i smakosze zgadzają się ze sobą jak nigdy, że ryby, skorupiaki i mięczaki zaliczane są do najsmaczniejszych i najpożywniejszych produktów żywnościowych. Jednak, jako wyjątkowo delikatne produkty natury, wszystkie ryby, mięczaki i skorupiaki wymagają fachowej obróbki i przyrządzenia. Dlatego też, książka ta przekazuje przede wszystkim podstawową wiedzę niezbędną w kontakcie z owocami morza. Pod fachowym okiem przewodnika zostaniemy wprowadzeni w świat najważniejszych ryb, mięczaków i skorupiaków od węgorza po suma karłowatego, od ostryg po ośmiornic. Wreszcie będziemy mogli zamienić się z bezradnych oglądaczy coraz to nowych gatunków, pojawiających się na naszym rynku i sprowadzanych z południowego Adriatyku i Pacyfiku, w świadomych smakoszy. Szybką identyfikację ułatwią nam nie tylko doskonałe, kolorowe zdjęcia, ale także przystępne opisy. Leksykon będzie idealnym poradnikiem w sprawach rozpoznania i zakupu owoców morza, jak również stanie się niezastąpionym drogowskazem w nieodgadnionej dla laika dżungli ryb, skorupiaków i mięczaków pojawiających się coraz częściej w naszych sklepach.

Szczegóły

Tytuł: Owoce morza i ryby
Wydawnictwo: Muza
Kod paskowy: 9788373190467
ISBN: 8373190465
Tytuł oryginału: Seafood
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Chudzik Małgorzata, Kwiatkowska Anna, Wiśniewolski Wiesław
Języki: polski
Rok wydania: 2001
Ilość stron: 448
Format: 22.0x30.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 2.265 kg

Recenzje