Polska kuchnia regionalna Kuchnia kresowa

Olesiejuk

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
19,99 PLN
Nasza cena
15,03 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Kuchnia kresowa uchodzi za niezrównaną, smakuje każdemu, jest bogata i różnorodna. Łączy prostotę z domów chłopskich z niezwykle wykwintnymi daniami z najlepszych staropolskich tradycji kulinarnych, z licznych siedzib najmożniejszej magnaterii. Wśród zup na Kresach królował barszcz, którego znano wiele rodzajów, jadano także zrazy, żeberka, gołąbki oraz szaszłyki, szlachetne ryby słodkowodne i grzyby. Nazwy potraw mącznych i wytrawnych wypieków można by długo wyliczać: kulebiaki, bliny, kibiny, cepeliny, czebureki, pampuszki, pieremiacze, sasznie

Szczegóły

Tytuł: Polska kuchnia regionalna Kuchnia kresowa
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327435620
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 144
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.625 kg

Recenzje