Po chłopsku, ale na bogato kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje
Szczegóły
Tytuł: Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubskaWydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327431073
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 144
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.615 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dar totemów Baśnie indiańskie
Media Rodzina
Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska
Olesiejuk
Geniusz techniki bogów
Amber