Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska

Olesiejuk

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
22,70 PLN
Nasza cena
20,65 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 20,29 zł



Po chłopsku, ale na bogato kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje

Szczegóły

Tytuł: Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327431073
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 144
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.615 kg

Recenzje