Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warmii i Mazur

Olesiejuk

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
19,99 PLN
Nasza cena
15,57 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Kuchnia Warmii i Mazur jest prosta i skromna; opiera się głównie na tym, co oferuje natura regionu: lasy, łąki i jeziora. Jadano tu grzyby, zioła, owoce leśne, miód, a przede wszystkim ryby z mazurskich jezior. Smażone, pieczone, gotowane, marynowane, wędzone, dodawane do zup oraz farszy. Drogie mięso podawano rzadko, ale zachowane przepisy są zaskakująco oryginalne, jak na wykwintny korzenno-śliwkowy schab po mazursku, duszony w czerwonym winie, czy pieczone gęsi i kaczki, faszerowane grzybami, owocami, kaszą, przyprawiane korzeniami.

Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: wydawnictwo@dressler.com.pl


Szczegóły

Tytuł: Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warmii i Mazur
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327431066
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 144
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.625 kg

Recenzje