Po „Misce szczęścia” nadszedł czas na „Formę obfitości”. Laura Osęka proponuje 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. W tej książce znajdziesz połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych, polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzysz posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu.
Od słodkich i wytrawnych propozycji śniadaniowych, przez wypieki i zapiekanki, aż do gulaszy i potraw w duchu zero waste.
Rozpocznij podróż w 87 dań dookoła roku ze swoją FORMĄ OBFITOŚCI!
„To książka dla tych, którzy nie mają czasu gotować. Tych, co nie wierzą, że można jeść pysznie, sezonowo i zdrowo, nie spędzając wielu godzin przy garnkach. To również książka dla tych, którzy uważają, że miejsce kobiety jest w kuchni – z kieliszkiem wina w dłoni, z nogami na krześle, czekającej na blachę kolorowych i soczystych warzyw. Dla takich „blachar” jak ja”.
(Basia Starecka – dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga Nakarmionastarecka.pl)
„Znów jestem głodny – to wszystko przez Laurę, której miłość do kuchni jest niesłychanie zaraźliwa. Bez pretensji, zadęcia i laboratoryjnego zaplecza wypiekła dla nas właśnie kolejny dowód, że jedzenie łagodzi obyczaje. Autorka jest w świetnej formie – jej przepisy przydadzą się przez cały rok, a z przygotowaniem poradzi sobie każdy”. (Paweł Loroch – dziennikarz kulinarny)
„Ta książka to mistrzowski kurs pieczenia w jednej formie. MINIMUM WYSIŁKU – MAKSIMUM SMAKU. Laura dzieli się sprawdzonymi sposobami na połączenia nie tylko warzywne na cztery pory roku. Kilka prostych składników, szczypta przypraw i jedna blacha – to jej wzór na szczęście przy wspólnym stole! Wypróbujcie przepisy z tej książki w swojej kuchni, a zapewniam Was, że ZAPIEKANKA już na zawsze zmieni swoje oblicze na MIŁOŚĆ!” (Joanna Jakubiuk – Podlasianka, tropicielka regionalnych smaków i strażniczka tradycji kulinarnych, aktywistka kulinarna, autorka książki „Ziemniak”)
10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie przekazane na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka.
PATRONI MEDIALNI: KUKBUK, Food Service, Ouichef.pl, „KUCHNIA. Magazyn dla smakoszy”, Beszamel.pl, Mistrz Branży, I Love Nature PARTNERZY WYDANIA: BioBazar, Baziółka
O TWÓRCACH KSIĄŻKI:
LAURA OSĘKA – Gotująca psycholożka i psychodietetyczka. Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem.
JAROSŁAW ROGER BERDAK – Syn artysty fotografika, rzemieślnik i fotograf. Gdy nie fotografuje, wytwarza piękne przedmioty z drewna pod marką „I love nature”. Gdyby nadarzyła się okazja, zamieszkały na Jukonie.
Od słodkich i wytrawnych propozycji śniadaniowych, przez wypieki i zapiekanki, aż do gulaszy i potraw w duchu zero waste.
Rozpocznij podróż w 87 dań dookoła roku ze swoją FORMĄ OBFITOŚCI!
„To książka dla tych, którzy nie mają czasu gotować. Tych, co nie wierzą, że można jeść pysznie, sezonowo i zdrowo, nie spędzając wielu godzin przy garnkach. To również książka dla tych, którzy uważają, że miejsce kobiety jest w kuchni – z kieliszkiem wina w dłoni, z nogami na krześle, czekającej na blachę kolorowych i soczystych warzyw. Dla takich „blachar” jak ja”.
(Basia Starecka – dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga Nakarmionastarecka.pl)
„Znów jestem głodny – to wszystko przez Laurę, której miłość do kuchni jest niesłychanie zaraźliwa. Bez pretensji, zadęcia i laboratoryjnego zaplecza wypiekła dla nas właśnie kolejny dowód, że jedzenie łagodzi obyczaje. Autorka jest w świetnej formie – jej przepisy przydadzą się przez cały rok, a z przygotowaniem poradzi sobie każdy”. (Paweł Loroch – dziennikarz kulinarny)
„Ta książka to mistrzowski kurs pieczenia w jednej formie. MINIMUM WYSIŁKU – MAKSIMUM SMAKU. Laura dzieli się sprawdzonymi sposobami na połączenia nie tylko warzywne na cztery pory roku. Kilka prostych składników, szczypta przypraw i jedna blacha – to jej wzór na szczęście przy wspólnym stole! Wypróbujcie przepisy z tej książki w swojej kuchni, a zapewniam Was, że ZAPIEKANKA już na zawsze zmieni swoje oblicze na MIŁOŚĆ!” (Joanna Jakubiuk – Podlasianka, tropicielka regionalnych smaków i strażniczka tradycji kulinarnych, aktywistka kulinarna, autorka książki „Ziemniak”)
10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie przekazane na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka.
PATRONI MEDIALNI: KUKBUK, Food Service, Ouichef.pl, „KUCHNIA. Magazyn dla smakoszy”, Beszamel.pl, Mistrz Branży, I Love Nature PARTNERZY WYDANIA: BioBazar, Baziółka
O TWÓRCACH KSIĄŻKI:
LAURA OSĘKA – Gotująca psycholożka i psychodietetyczka. Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem.
JAROSŁAW ROGER BERDAK – Syn artysty fotografika, rzemieślnik i fotograf. Gdy nie fotografuje, wytwarza piękne przedmioty z drewna pod marką „I love nature”. Gdyby nadarzyła się okazja, zamieszkały na Jukonie.
Szczegóły
Tytuł: Forma obfitości. Lokalnie, zdrowo, sezonowoAutor: Laura Osęka
Wydawnictwo: Publicat
Kod paskowy: 9788327125491
ISBN: 978-83-271-2549-1
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 208
Format: 22 x 17 cm
Oprawa: miękka, broszurowa