W ciągu ostatnich kilkunastu lat obserwuje się ogromne, wzrastające wciąż zainteresowanie tematyką ziół i przypraw. Coraz większe jest też zainteresowanie zdrową żywnością. Dzięki prasie, książkom, Internetowi, świadomość kulinarna oraz wiedza dotycząca przyprawiania potraw jest dużo większa aniżeli było to dekady temu. Miłośnicy gotowania nie boją się eksperymentów kulinarnych wprowadzając do swojego menu coraz to nowe smaki z kuchni całego świata.
Poradnik składa się z dwóch części. Pierwsza, ogólna część zawiera historię ziół i przypraw, sposoby ich przechowywania, innowację w kuchni, czyli jadalne kwiaty i interesujące skromnym zdaniem autora przepisy. W drugiej, szczegółowej części zawarto około 70 roślin przyprawowych i leczniczych, wraz z opisem ich pozyskiwania, uprawy, suszenia, wykorzystania w kuchni i prozdrowotnego działania. Ponadto do każdej rośliny jest przyporządkowany przepis z jej użyciem. Ostatnia część czyli ciekawostki mają dodatkowo umilić lekturę.
Poradnik składa się z dwóch części. Pierwsza, ogólna część zawiera historię ziół i przypraw, sposoby ich przechowywania, innowację w kuchni, czyli jadalne kwiaty i interesujące skromnym zdaniem autora przepisy. W drugiej, szczegółowej części zawarto około 70 roślin przyprawowych i leczniczych, wraz z opisem ich pozyskiwania, uprawy, suszenia, wykorzystania w kuchni i prozdrowotnego działania. Ponadto do każdej rośliny jest przyporządkowany przepis z jej użyciem. Ostatnia część czyli ciekawostki mają dodatkowo umilić lekturę.
Szczegóły
Tytuł: Zioła w kuchniAutor: Mazik Michał
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788362976997
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 144
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.63 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dieta odpornościowa
Astrum
Zioła a alergia pokarmowa
Borgis
Przyprawy korzenne
Mała księga przypraw
Mała księga przypraw
Videograf II
Podróżnik w kuchni
Pascal
Zioła i przyprawy mojej kuchni
Zysk i S-ka
Przyprawy z całego świata
Zysk i S-ka
Atlas ziół
Pascal
Przyprawy i zioła
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Literat
Kuchnia staropolska
Dragon