Domowe suszenie żywności

RM

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 16.5x23.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
19,91 PLN
Nasza cena
12,92 PLN



Suszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak. Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono, jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność. Autorka książki podpowiada także, jak wykorzystać suszone produkty: podaje przepisy na smaczne potrawy ? przekąski, zupy, dania główne, desery, żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo-wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki, np. saszetki potpourri. Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie, praktycznej gospodyni.

Szczegóły

Tytuł: Domowe suszenie żywności
Autor: Hobson Phyllis
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377731413
Tłumacz: Tryc Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 190
Format: 16.5x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.37 kg

Recenzje