Suszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak.
Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono, jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność.
Autorka książki podpowiada także, jak wykorzystać suszone produkty: podaje przepisy na smaczne potrawy ? przekąski, zupy, dania główne, desery, żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo-wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki, np. saszetki potpourri.
Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie, praktycznej gospodyni.
Szczegóły
Tytuł: Domowe suszenie żywnościAutor: Hobson Phyllis
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377731413
Tłumacz: Tryc Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 190
Format: 16.5x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.37 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dieta odpornościowa
Astrum
Zioła a alergia pokarmowa
Borgis
Przyprawy korzenne
Mała księga przypraw
Mała księga przypraw
Videograf II
Podróżnik w kuchni
Pascal
Zioła i przyprawy mojej kuchni
Zysk i S-ka
Przyprawy z całego świata
Zysk i S-ka
Atlas ziół
Pascal
Przyprawy i zioła
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Literat
Kuchnia staropolska
Dragon
Zioła w kuchni
Dragon