Podroby w dawnej kuchni polskiej cieszyły się dużą popularnością i były uważane za szczególny przysmak.
W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na specjały z wątroby, flaków, serc, żołądków, ozora, nerek, płuc i ogona. Ponadto podajemy kilka przepisów na kaszankę i czerninę.
Znajdziesz tu ciekawe propozycje przekąsek, zup oraz dań głównych. Obok takich znanych potraw, jak ozorki w galarecie czy płucka na kwaśno, prezentujemy m.in. zapomniane żarniuki i gęsi pipek.
W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na specjały z wątroby, flaków, serc, żołądków, ozora, nerek, płuc i ogona. Ponadto podajemy kilka przepisów na kaszankę i czerninę.
Znajdziesz tu ciekawe propozycje przekąsek, zup oraz dań głównych. Obok takich znanych potraw, jak ozorki w galarecie czy płucka na kwaśno, prezentujemy m.in. zapomniane żarniuki i gęsi pipek.
Szczegóły
Tytuł: Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchniWydawnictwo: Olimp Media
Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
ISBN: 9788377070703
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 112
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.22 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pieczarki i grzyby leśne we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki do chleba
Olimp Media
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Olimp Media
Kaczka indyk gęś we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki ze śledzi we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki postne
we współczesnej kuchni
we współczesnej kuchni
Olimp Media
Smalec we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki drożdżowe we współczesnej kuchni
Olimp Media
Pasztet we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki z ziemniaków
Olimp Media