Śledzie w dawnej kuchni polskiej były najpopularniejszymi rybami morskimi. Nie tylko przyrządzano je w dni postne, ale także podawano w formie przystawek na przyjęciach.
W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na przekąski i dania obiadowe ze śledzi świeżych, solonych oraz marynowanych.
Znajdziesz tu tatara ze śledzia, rolmopsy, sałatkę śledziową ze śliwkami, smażone śledzie faszerowanie i wiele innych specjałów.
W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na przekąski i dania obiadowe ze śledzi świeżych, solonych oraz marynowanych.
Znajdziesz tu tatara ze śledzia, rolmopsy, sałatkę śledziową ze śliwkami, smażone śledzie faszerowanie i wiele innych specjałów.
Szczegóły
Tytuł: Przysmaki ze śledzi we współczesnej kuchniWydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
ISBN: 9788377070734
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 112
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.21 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pieczarki i grzyby leśne we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki do chleba
Olimp Media
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni
Olimp Media
Kaczka indyk gęś we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki postne
we współczesnej kuchni
we współczesnej kuchni
Olimp Media
Smalec we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki drożdżowe we współczesnej kuchni
Olimp Media
Pasztet we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki z ziemniaków
Olimp Media