Pasztet we współczesnej kuchni

Olimp Media

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
15,00 PLN
Nasza cena
11,60 PLN



Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.

W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni przygotuje je bez trudu każda gospodyni.

Polecamy nie tylko wyroby mięsne np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.

Szczegóły

Tytuł: Pasztet we współczesnej kuchni
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
ISBN: 9788377071182
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 112
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.21 kg

Recenzje