Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.
W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni przygotuje je bez trudu każda gospodyni.
Polecamy nie tylko wyroby mięsne np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.
W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni przygotuje je bez trudu każda gospodyni.
Polecamy nie tylko wyroby mięsne np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.
Szczegóły
Tytuł: Pasztet we współczesnej kuchniWydawnictwo: Olimp Media
Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
ISBN: 9788377071182
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 112
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.21 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pieczarki i grzyby leśne we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki do chleba
Olimp Media
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni
Olimp Media
Kaczka indyk gęś we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki ze śledzi we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki postne
we współczesnej kuchni
we współczesnej kuchni
Olimp Media
Smalec we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki drożdżowe we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki z ziemniaków
Olimp Media