W podręczniku podano podstawowe wiadomości z zakresu wyposażenia laboratorium, zasad pobierania próbek do analiz w przemyśle spożywczym oraz analizy ilościowej, wagowej i objętościowej. Omówiono metody oznaczania węglowodanów, białek tłuszczów oraz kwasowości w produktach spożywczych. Podano również ogólne wiadomości o analizie mikrobiologicznej żywności, powietrza, wody i sprzętu.
Książki z opcji dodruk na życzenie są ujednolicone pod względem wykonania:
- okładka kolorowa wydrukowana na kartonie 250 g/m,
- środek czarno-biały, drukowany na papierze offsetowym 80 g/m,
- oprawa miękka klejona.
Szczegóły
Tytuł: Analiza techniczna w przemyśle spożywczym. Część ogólna (dodruk na życzenie)Autor: Bogdan Drzazga
Wydawnictwo: WSiP
Kod paskowy: 9788302066658
ISBN: 8302066656
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia
Przedmiot: Inne
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 1999
Ilość stron: 420
Format: 14 x 20 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.46 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Wydawnictwo Naukowe PWN
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Wydawnictwo Naukowe PWN
Biotechnologia żywności
Wydawnictwo Naukowe PWN
Podstawy zarządzania jakością
Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej
Jak być szczęśliwym
Rebis